Is er een held in jouw leven? Een superman of supervrouw met wie je weleens een kop koffie of een goed glas wijn wil drinken?

Iemand waar je tegenop kijkt?
Iemand die je bewondert voor zijn/haar eigenschappen, aanpak of visie?
Iemand waar je graag van wil leren?
Kortom, iemand die je inspireert?

Als je het beste uit jezelf wil halen op je werk zul je de tip om te blijven leren met beide handen dienen aan te grijpen. Je zult jezelf dienen te voeden met verhalen die jouw hart sneller doet slaan.

Mandela

Als ik deze vraag stel aan deelnemers zijn de antwoorden opvallend genoeg erg uiteenlopend, van ogenschijnlijk onbereikbare personen tot aan personen die zeer dichtbij staan:

- Nelson Mandela (tja, die is sinds kort echt onbereikbaar)
- Obama
- Oprah Winfrey
- Eric Corton
- Beste vriend
- Ouders
- Collega

Durven

Hoe dicht bij huis kun jij jouw inspiratiebron vinden? Op jouw werk? Of binnen jouw vriendenkring?
En durf je de stap te zetten? Durf jij een afspraak te maken en uit te spreken wat je aan de ander bewondert?
Ik schreef in het begin van mijn ondernemerschap Lisa Portengen aan. Ik bewonder haar missie en ik wilde graag met haar van gedachten wisselen: Kop koffie gelukt! Of mijn huidige coach Stan Lenssen: de vrije werker. Ik ontmoette hem een paar jaar geleden doordat ik hem een mail stuurde met de vraag: kop koffie? Gelukt!
Durf jij jouw superman of supervrouw te ontmoeten? En wie of wat heb je daar voor nodig?

Terug naar overzicht