"Dinsdagochtend; Onderweg in mijn auto naar Vught speelt het liedje Breakaway van Kelly Clarkson in mijn hoofd;

I'll spread my wings and I'll learn how to fly

I'll do what it takes? til I touch the sky

And I'll make a wish,

take a chance,make a change

And breakaway

Al neuriƫnd denk ik aan mailtjes die ik gisteren binnen kreeg.
Verschillende 'Sterk in je werk!' cursisten deelden op de mail hun ervaringen en dat was gaaf!
Ik citeer enkele uitspraken; Wat zo'n stomme cursus teweeg heeft gebracht, een gezonder leven met meer werkplezier. Nieuwe kansen worden opgepakt, deuren gaan open 'ik ben klaar om een nieuwe richting te kiezen'. Verschillende voorbeelden passeren mijn gedachten. Popeye, die laat zien hoe een cursist zich sterker voelt door de training. De schildpad die metafoor staat voor het veranderproces.
Al rijdende naar Vught denk ik; zou die glimlach nog ooit van mijn gezicht verdwijnen?
Wat een geluk om al deze leerprocessen te mogen volgen en ondersteunen. Bij het binnenlopen van het bestuur bureau zie ik in een van mijn ooghoeken een bekend gezicht, Zie ik het goed?
Ja! Een van de ex-deelnemers heeft bij een andere dienst aangeklopt om daar wat meer beeld bij te krijgen. Even mijn collega een mailtje sturen; Samen genieten van alle beweging. Smile!

Vrijdagavond; Terugkijkend op de week maak ik de balans op. Een pittig teamgesprek, een collega die een nieuwe baan heeft, meer met minder, loslaten, weerstand, trots, plezier, gaaf, nieuwe uitdagingen, beweging , 26 nieuwe leerlingen, fijne collega's en veel positieve mails. Met al die verschillende gevoelens denk ik even aan Sterk in je werk!

In mijn gedachten ga ik op het 'sijw' balansvlot staan, denk aan een sterk stromende rivier en weet.... ik ben in mijn element!

Terug naar overzicht