Een van de deelnemers: Lisa Hustings tijdens het Nu&Straks Festival in Tilburg schreef deze blog over haar ervaring. Wow. Ik moest er van blozen:

Waarom sta jij 's-ochtends op? Een vraag waarover je gaat nadenken tijdens en na de lezing van Elske Verbraak - WakeUp.

10801851 776418062416350 6689289843675901566 n

Van nature is Elske Verbraak een fijne en heldere spreekster. Ze neemt je mee in haar persoonlijke verhaal, waardoor ze een veilige en gemoedelijke sfeer creëert.

In haar lezing zitten zeven waardevolle tips verwerkt. Het is een soort van checklist om erachter te komen in hoeverre de automatische piloot, de sleur, jouw leven heeft overgenomen. Ben jij nog wel bewust van de mensen en dingen om je heen? Weet jij nog waarom je doet wat je doet? Op deze vragen vond ik de antwoorden.

Tijdens de lezing kwam ik er zelf achter dat ik het afgelopen jaar de juiste beslissingen heb genomen wat betreft mijn nieuwe baan. Veel heb ik zitten peinzen of ik wel de juiste keuzes maakte, niet te veel risico nam, misschien wel te veel een dromer was. Elske liet mij inzien dat ik het goed heb gedaan. Ik heb namelijk naar mezelf geluisterd. De automatische piloot uitgezet, de sleur doorbroken.

Dat is wat Elske doet, mensen aansporen naar zichzelf te luisteren. Sommige mensen geeft ze nieuwe inzichten of laat ze misschien zelfs het roer omgooien. Mij heeft ze bevestiging gegeven.

Eén van haar waardevolle tips, die ik eerder noemde, was: ontmoet jouw held.
Drink er een kopje koffie mee.
Dat heb ik dan ook gedaan. Een week later zat ik met Elske Verbraak op het terras.
Nog een week later zat ik op de eerste rij bij een lezing van de Vlaamse auteur en illustrator Guido van Genechten.
Na afloop sprak ik kort met hem. Deze twee helden hebben mij een nieuw soort energie gegeven, waarmee ik elke ochtend op sta.
Lisa Hustings - Eigenaar Plott

Terug naar overzicht