De dag van de mobiliteit

Enkele weken geleden was het de 'dag van de mobiliteit'. Voor medewerkers uit diverse branches de kans om een dag mee te kijken bij een ander bedrijf. Binnen onze instelling, waar we mensen met een verstandelijke handicap ondersteunen was veel interesse en betrokkenheid bij dit leuke initiatief. Ik twijfelde of ik zelf een ander bedrijf ging bezoeken, maar ik maakte de keuze mijn werkplek aan te bieden als werkplek om mee te kijken.

Al snel kregen we zes aanmeldingen van medewerkers uit diverse bedrijven die specifiek een keer mee wilde kijken bij ons opleidingscentrum.

Het enthousiasme van collega's uit ons team was groot en hierdoor maakte we een programma waarin deelnemers van andere bedrijven een kijkje konden nemen bij verschillende facetten van onze dienst(en).

Inspireren

Na een gezamenlijke aftrap en rondleiding bij een woon en werkplek van onze cliënten doorliep iedere deelnemer een eigen samengesteld programma. We bleven elkaar tussendoor ontmoeten bij de lunch en pauze momenten. Heel inspirerend om te horen en om te ervaren hoe medewerkers van andere bedrijven werken en hun werkervaring uitdragen. Einde van de dag organiseerde we een terugblik, hier ontstonden mooie gesprekken.

Trots

De verschillende deelnemers zagen een sterke gemeenschappelijke deler in de verschillende onderdelen van onze dienst. Iets waar we als team van Opleidingen maar juist en vooral ook vanuit de Woning/Dagbesteding allemaal op ons eigen manier een draai aan hadden gegeven. Dit betrof onze trotse houding, de wijze waarop we ons werk uitdragen en het plezier wat hierbij zichtbaar en voelbaar was. De drive om te werken aan kwalitatief goede zorg voor onze cliënten was in elk onderdeel sterk tot uiting gekomen. Een van de deelnemers gaf aan dat ze echt genoten had van de trotse manier waarop we ons werk uitdragen. Tjonge, die kwam binnen... dat maakte me echt trots!

Tijdens het werk praten vaak we over dingen die we beter kunnen doen en motiveren we onszelf en elkaar tot ontwikkeling. Tijdens deze dag lieten we zien wat ons TROTS maakt binnen onze werkzaamheden, en hebben we onbewust laten zien op welke manier dit tot uiting komt in onze werkzaamheden.

Trots zijn geeft werkplezier en vooral heel veel positieve energie!

 

 

 

 

Terug naar overzicht