Een aantal jaar geleden kreeg ik tijdens een van mijn lesdagen aan Theaterschool De Trap in Amsterdam een soortgelijke opdracht maar dan met de volgende drie woorden: ik ben bang.....'

Enge harde geluiden

Vervolgens moest ik deze zin keer op keer afmaken met alles wat erin mij opkwam. Geen regels, ik mocht alles opschrijven. Dus ik begon...'ik ben bang in het donker', 'ik ben bang voor enge harde geluiden'. En zo ging ik door. Ik kreeg 3 minuten de tijd om zoveel mogelijk dingen op te schrijven waar ik bang voor was. En ik mocht mijn pen niet van het papier halen. Het bijzondere hiervan was dat ik dus bleef schrijven, en mijn pen het werk deed. Het een na het andere rolde eruit. 

Experiment

Wat zou er gebeuren als je dit deed met 'ik ben trots op'? En wat als je dit zou doen op het einde van jouw dag?
Heb je daar weleens over nagedacht?

En ja....ik weet dat het niet-Nederlands is om dit van jezelf op te schrijven, maar daar trek ik mij lekker niks van aan.

Mijn lijstje vandaag

Vandaag zou dit mijn lijstje zijn:

Ik ben trots op mijzelf omdat ik mijn best heb gedaan voor iemand die het moeilijk had.
Ik ben trots op mijn geduld voor mijn mauwende kat die dement lijkt..
Ik ben trots op mijzelf omdat ik met een sessie anderen verder heb geholpen.
Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen bij het voorbereiden van een opdracht.

Sluit je werkdag met trots af

Mooie manier om vandaag af te sluiten toch?

Wedden dat het je inzicht en energie geeft?

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht