Energie

Stel je voor dat je elke dag start met een fris energiek gevoel. Dat zou fijn zijn toch? Zeker na een onrustige nacht waarbij je hebt liggen piekeren of simpelweg niet kon slapen. Een korte nacht door dat leuke feestje of door iets/iemand dat je gedurende de nacht heeft wakker gehouden. Kortom, het plan om uit je bed te komen is verreweg van aantrekkelijk.

Rust

Stel je nu eens voor dat je dat je elke dag start met meer rust in je donder. Al is het maar voor een paar minuten. Even ervaar je dat moment alsof je misschien zelfs wel een vrije dag hebt. Vakantie. Heerlijk toch? 

Douchen

Dan adviseer ik om je elke dag te douchen.
Huh?! Ja, elke dag douchen. Simpel toch.
Maar wel koud na.
Huh?!
Koud?!
'Ja, ik ben gek',hoor ik je denken.
Snap ik.
Maar wacht nog even met wegklikken.
Want ik dacht er begin vorig jaar net zo over. Die kou, dat is niks voor mij.

Relaxed

Toch werd ik door het enthousiasme van mijn moeder nieuwsgierig, en eindigde ik zelfs bij een workshop van Wim Hof (want daar is mijn dagelijks ritueel van koud nadouchen begonnen) in een ijsbad. Nu is een ijsbad wel weer even iets anders maar wow, wat een fijn gevoel daarna. Helemaal warm van binnen. Mijn lijf was heerlijk relaxed. Ik voelde mij energiek en rustig tegelijkertijd. Ik voelde mij goed.

Dagelijks ritueel

Laten we bij het begin beginnen want 'gewoon' koud nadouchen (ja het klinkt maf) is iets wat je heel simpel als een mooi dagelijks ritueel kan inzetten. Douche warm en begin dan met een paar seconden je af te spoelen met koud water, rustig blijven ademhalen en bouw dan uit totdat je het moment voelt, dat het ineens niet meer zo koud is. Het is echt iets waar je even aan moet wennen want 'warm douchen' is namelijk wat je kent. Vanuit het oogpunt, doe elke dag iets wat je spannend lijkt, geef jezelf eens kans om elke ochtend met meer energie en meer rust te starten. En je hierdoor goed te voelen.

Als je nog niet weg hebt geklikt, lees dan nog even het volgende:

Doe je mee?

Ik daag je uit dit dagelijkse ritueel uit te voeren als goed voornemen.
De gehele maand januari, dus nu nog een kleine 4 weken, elke dag nadat je warm hebt gedouched, koud na te douchen. En  te ervaren wat het je oplevert.
Je zal merken dat je jouw dag heerlijk zal starten en dat je hier thuis en op je werk de vruchten van plukt!


Doe je mee?

 

Terug naar overzicht