Met trots!

Door Lonneke Verhalen van de vloer

image1

De volgende schrijver van 'Verhalen van de vloer' ken ik al een tijdje, echter hebben we elkaar nog nooit ontmoet. In het begin van het nieuwe jaar drinken we die lang verwachte kop koffie samen. Toch spreekt haar verhaal voor zich en wil ik hierdoor misschien zelf wel eens een dagje met haar en haar collega's mee te kijken!

Lees meer

Beter een goeie buur dan een verre vriend

Door Elske Verbraak Inspiratie

Foto 16 07 15 12 45 08

Onlangs presenteerde ik een wedstrijd voor jonge auteurs. Elk duo ontving een foto en de uitdaging om hierbij een verhaal te schrijven. De fotograaf van de foto was de jury en koos na afloop het beste verhaal. Ook deze foto diende ter inspiratie voor twee jonge schrijvers...

Lees meer

Oh nee, ik ben een FTE!

Door Elske Verbraak Activiteiten

20150923 Boekpresentatie FTE 1

Maakt de titel je nieuwsgierig? Dan is het tijd in voor je reinste marketing!
Lees dat boek ;)
Onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met de schrijver van dit boek. Een spreker en trainer met gedachtegoed waar ik mij zeker aan kan verbinden.
Afgelopen woensdag presenteerde ik de boeklancering. In deze blog een sfeerimpressie.

Lees meer

5 jaar TBS

Door Anoniem Verhalen van de vloer

15990375925 54cef878c6 o

Wat doe je als je jezelf kwijtraakt in je baan? Wat doe je dan? Kop in het zand en afwachten? Lees wat deze collega deed op de werkvloer en laat je inspireren.

Lees meer

WakeUp App

Door Elske Verbraak Video's

Foto 20 03 15 15 15 31

Met trots presenteert WakeUp de WakeUp App. Een app die je met regelmaat wakker schudt door je een opdracht te sturen. Maar ook kun je op je telefoon verhalen lezen of een video bekijken! .
Probeer het maar eens. Je kunt hem met alle gemak downloaden door je gegevens achter te laten.

Lees meer

Werken in het groen

Door Tjanne Hartman Verhalen van de vloer

Foto 24 06 15 08 37 02

Het nieuwe werken is verouderd. Dat van die flexibele werktijden en wisselende werkplekken weten we nou onderhand wel. De functionaliteit en het nut hebben zich bewezen en dat er veel (grote) bedrijven zijn er desondanks niet aan gaan, is ook al genoeg beschreven. Over naar het ├ęcht nieuwe werken....

Lees meer

Goedemorgen

Door Gomez Verhalen van de vloer

3564909187 68f087381e o

In deze categorie vind je inspirerende verhalen van allerlei medewerkers van Nederland. Deze keer is het woord aan een docente. Zij geeft les aan studenten op het MBO, niveau 4.

Lees meer

Iets aardigs zeggen tegen een onbekende?

Door Elske Verbraak Video's

Foto 15 05 15 11 12 22

Iets aardigs zeggen tegen een onbekende is lastig. Zelfs begroeten is spannend. Waarom?
Bang voor de response of geen response? Kijk dit filmpje over hoe leuk het is om het juist wel te doen!
En bedenk hoe het zou zijn om dit in je eigen bedrijf te organiseren en je collega's te verrassen!

Lees meer

Sta op en loop!

Door Elske Verbraak Inspiratie

Foto 04 03 15 09 37 25

Mijn laptop is mooi. Klein en compact. Dat kun je zien op deze foto. Ik kan 'm overal mee naar toe nemen. Erg handig. Maar toch ben ik geen fan van hem. Wil je weten waarom ?

Lees meer

Hoe elke dag douchen een goed voornemen kan zijn - deel 2

Door Elske Verbraak Inspiratie

B6vopTAIQAI2ZeU

Begin januari schreef ik over hoe elke dag koud nadouchen een goed begin kan zijn voor de start van je dag.
Vanuit nieuwsgierigheid riep ik op om de maand januari eens uit je routine te stappen en het dagelijks warm douchen te eindigen met een koude douche zodat je lekker fris en energiek maar ook vol rust aan je dag begint. Lees hier hoe dat ging.....

Lees meer

Hoe elke dag douchen een goed voornemen kan zijn!

Door Elske Verbraak Inspiratie

Foto 06 01 15 08 28 47

Op dit moment vliegen de 'goede voornemens' je vast om de oren. Mensen vertellen je dat ze iets gaan doen. Anders, beter of juist iets niet meer. Mooi toch? Wist je dat deze voornemens vaak te maken met je beter willen voelen. Meer energie of juist meer rust. Je goed willen voelen, dat is iets universeels. Ik heb iets wat je goed doet voelen. Wat zorgt voor energie maar ook voor rust. Super simpel uit te voeren, maar het vraagt wel enorm veel van jezelf om iets 'anders te doen' ....

Lees meer

10 redenen waarom woensdagmiddag 10 december een feestje was!

Door Elske Verbraak Activiteiten

IMG 3235

In een klein straatje in Den Bosch, staat een klein theater: Artemis. Verstopt tussen de drukke winkelstraat vond daar afgelopen woensdagmiddag onder muzikale begeleiding een ware inspiratieboost plaats in het teken van een vooruitblik naar 2015: Een frisse blik op jezelf en op het plezier in je werk.
Een groep van 25 nieuwsgierige personen nestelde zich rustig op de rode bankjes.....

Lees meer

Ja, het is mogelijk om vandaag met energie uit je werk te vertrekken

Door Elske Verbraak Inspiratie

Foto 03 10 14 13 26 48

Stel als jij voor jezelf nu zou benoemen waar je vandaag trots op bent, wat zou je dan opschrijven? En zou het je lukken om een rijtje vol te pennen? Een soort strafwerk maar dan niet gericht op wat je niet meer mag doen. Dus in plaats van 'ik mag niet' begint je eerste regel met ' ik ben trots op'.. De rest mag jij aanvullen....

Lees meer

Wat superman te maken heeft met jouw werk

Door Elske Verbraak Inspiratie

foto3

En net als alles in het honderd dreigt te lopen, is hij daar. Een man in een blauw pak en een wapperende rode cape verschijnt ten tonele. Een superman. Jouw held. Hij vliegt, vecht en vlucht met jou in je armen. Dat het met minder spektakel en kleerscheuren kan, ontdek je hier.

Lees meer